Äntligen klart att det blir en bandyhall i Stockholm

Miljöpartiet har sedan 2008 drivit att en bandyhall måste byggas i Stockholm. Den moderatledda majoriteten avslog i februari 2010 min motion om en hall och svängde inför valet till ett ”kanske” men utan några konkreta besked under 2011 och 2012. Men nu ser det ut att bli en bandyhall, sedan Moderaterna äntligen sagt sig beredda att skjuta till pengarna som behövs. 

I november 2012 skrev jag, tillsammans med min gruppledarkollega Åsa Jernberg, Miljöpartiets andra motion om en bandyhall, som vi också vill ska vara avsedd för konståkning och skridsko. Motionen är nu ute på en remissrunda. För tre veckor sedan meddelade så idrottsborgarrådet Regina Kevius (M) att den moderatledda majoriteten äntligen sagt ja sig till bandyklubbarnas och vårt krav på en hall.

Miljöpartiets första motion om bandyhall lade jag i april 2008. Den moderatledda majoriteten var alltså ointresserade då och avslog motionen när den behandlades i kommunfullmäktige i februari 2010. Dåvarande idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP) och Moderaterna var då helt avvisande till behovet av en hall.

Idrottsförvaltningen och idrottsborgarrådet föreslår att hallen ska byggas i Tallkrogen, där det nu ligger en grusfotbollsplan. Det finns inte så många bra platser för en hall i Stockholm och Tallkrogen är helt klart en lämplig plats. Hallen kommer också att vara avsedd för konståkning och skridsko, vilket är glädjande. Konståkningen är en stor idrott med 3 000 utövare i Stockholmsregionen, nästan alla är flickor, som tränar i hockeyhallar, ofta på dåliga tider.

I vår motion trycker vi på att det är behovet av att kunna träna tidigt på säsongen som är det centrala. Därför behövs det i nuläget inte någon större publikkapacitet i hallen, eftersom Zinkensdamms idrottsplats redan är en idealisk bandyarena för elitmatcher. Med en hall kan träningssäsongen förlängas med två-tre månader. Det kommer inte minst att göra sporten betydligt intressantare för barn och än nu, eftersom en säsong på dryga fyra månader utomhus för många är en för kort tid för att vilja satsa.

Den fråga som återstår är nu tidpunkten för bygget av hallen. Det är mycket viktigt att den åtminstone är klar till säsongsstarten 2014 (på hösten). Vi i Miljöpartiet kommer att bevaka detta noga och kräver att hallen står klar då. Därför är det nödvändigt att pengarna till hallen läggs in i budgeten för 2014 för Stockholms stad. Beslut om budgeten tas i fullmäktige i november.

Artiklar i DN här, här, här och här.

Artiklar i SvD här och här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: