VM ett lyft för amerikansk fotboll i Sverige

Stockholm står som värd för VM i amerikansk fotboll 2015. Det är naturligtvis en jätteglad nyhet för alla i Stockholm och landet som intresserar sig för denna färgstarka idrott. VM kommer förmodligen att innebära ett rejält lyft för amerikansk fotboll, som redan växer så det knakar.

Det var en mycket glad Tommy Wiking, ordförande i Svenska Amerikansk Fotbollförbundet, som idag presenterade nyheten att evenemangen kommer att spelas på nya Stockholmsarenan. Han sa att det är ”en unik chans att lyfta vår sport ytterligare, bland annat att få fler ungdomar att upptäcka en sport som har plats för alla typer av spelare: Korta, långa, snabba, lite långsammare, omfångsmässigt välväxta…”

Att sporten växer så snabbt är glädjande av det enkla skälet att idrott är förebyggande social verksamhet och bra för hälsan. Med fler idrotter som är populära hittar fler ungdomar en idrott som tilltalar just honom eller henne (jodå, det finns även damlag i amerikansk fotboll i Sverige).

Ungefär 6 000 personer spelar i nuläget amerikansk fotboll i Sverige och i Stockholmsområdet är sporten riktigt populär; t ex hör fyra av de sex lagen i högsta serien (Superserien) hemma i länet. Räkna med att det är betydligt fler om några år, särskilt efter att alla TV-tittare och besökare kommer att ha upptäckt amerikansk fotboll efter VM.

Artiklar i DN här, här och här.

Artiklar i SvD här, här och här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: