Perry sannolikaste utmanaren till Obama

Oddsen for att Barack Obama ska bli återvald som president ser fortfarande ganska bra ut, trots några tuffa månader för presidenten och USA:s befolkning. Två skäl talar för det; (1) den stora amerikanska majoriteten skyller inte  främst Obama för den höga arbetslösheten och (2) allt mer talar för att Republikanerna kommer att nominera en hopplös presidentkandidat.

George W. Bush anses I USA som huvudansvarig för landets ekonomiska problem. Det var ju han som förde landet från stort budgetöverskott till  stort underskott och det var under hans tid som de stora obalanserna i USA:s ekonomi uppstod, som ledde till den ekonomiska krisen 2008-09.

Hos Demokraterna har det funnits en stor oro för att den mest valbare republikanen; Mitt Romney, f d guvernör i Massachusetts, skulle bli hans motståndare i presidentvalet. Men Republikanerna styrs alltmer av den yttersta högern och en av ”deras” kandidater har på mindre än två veckor övertagit Romneys tidigare klara ledning i opinionsmätningarna och även på de marknader där det går att spela på vinnaren i den republikanska primärvalskampen. Rick Perry, guvernör i Texas, drar nu raskt ifrån Romney och ser ut att ta ett allt starkare grepp om ledarpositionen.

Rick Perry har redan hunnit uttrycka tvivel om evolutionen verkligen är bevisad och detsamma om mänskligheten har någon skuld till klimatförändringarna. De ståndpunkterna hjälper honom – anmärkningsvärt nog – i kampen om att bli republikanerna presidentkandidat, men kommer att bli en rejäl belastning i kampen om de viktiga mittenväljarna som avgör alla val.

Artiklar i Aftonbladet här och här.

Artiklar i Expressen här och här

Artiklar i DN här, här och här.

Artiklar i SvD här, här och här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: