Säkerställ Bryggan Östermalms och Vantörs överlevnad

Bryggan Östermalm och Bryggan Vantör, öppna verksamheter för hemlösa, riskerar att inte finnas kvar efter årsskiftet. Moderaterna i Stockholms stad tvekar om att skjuta till de pengar som behövs för att driva dem vidare. Därför kräver jag idag i en skrivelse i kommunstyrelsen att bryggorna ska finansieras av Stockholms stad även 2012 och därefter.

De två bryggorna är öppna verksamheter där hemlösa dagligen får möjlighet till vila, ett mål mat och personlig hygien. De drivs av frivilligorganisationen Convictus och spelar en viktig roll för att minska mänskligt lidande. Moderaterna vill att stadsdelsnämnderna ska ta över det ekonomiska ansvaret för dem från och med nästa år, utan att garantera finansieringen.

Långsiktighet är extra viktigt i arbetet med de mest utsatta, som de hemlösa är. Osäkerheten om bryggorna i Östermalm och Vantör ska få finnas kvar har varit mycket påfrestande för alla dem som besöker dem. Därför är det en självklarhet att det klargörs att bryggorna kommer att finansieras även 2012 och därefter.

Artiklar i DN här, här, här och här.

Artiklar i SvD här, här, här, här, här och här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: