Rättvis seger för Barca i historisk Champions League-final

Barcelona genomförde en av historiens mest imponerande finaler när de slog Manchester United med 3-1. Barca har världens jämnaste lag, med fler möjliga matchvinnare än någon annan. I den här matchen var det målgörarna Pedro, Messi och Villa och mittfältsgeneralerna Xavi och Iniesta.

Men ”it takes two for tango”; United bjöd verkligen upp och genomförde en väldigt fin första halvlek och förtjänade 1-1 i halvtid. Barcelona spelade dock upp hela registret direkt från start av den andra halvleken och då var United – faktiskt – chanslösa. 3-1 kunde ha varit ännu mer…

Och vilka mål vi fick se!

1-0: Iniesta spelar fram Xavi som driver bollen tills Pedro har hunnit smyga upp till höger, får den genomskärande passningen och avslutar kliniskt.

1-1: Rooney spelar vägg med Giggs och avslutar välplacerat och distinkt med ett tillslag.

2-1: Messi lämnas för några sekunder rättvänd med någon meters utrymme några meter utanför straffområdet. Skottet kommer reptilsnabbt bakom en delvis skymd och delvis felplacerad målvakt van der Sar.

3-1: Villa med en vacker och perfekt placerad touch strax under ribban.

Glenn Strömberg talade efter matchen om Barcelona som ”Europas bästa lag”. En underdrift, tycker jag. Den här upplagan av Barca är förmodligen världens bästa klubblag  – genom tiderna. Inget annat lag har haft en sådan jämnhet och högsta-nivå och varit så oerhört svåra att förvara sig mot.

Med segern tog Barcelona sin fjärde titel någonsin i Champions League/Europacupen och kröp upp på delad fjärde plats på listan över alla tiders vinnare. Real Madrid (undertecknad favoritlag, för övrigt) är fortfarande i särklass i den tabellen med nio titlar, tvåa är Milan med sju titlar, trea är Liverpool med fem, fyra är Barcelona, Bayern München och Ajax med fyra och sedan kommer Manchester United och Inter med  tre titlar.

Artiklar i Aftonbladet här, härhär, härhär och här.

Artiklar i Expressen här och här.

Artiklar i DN här och här.

Artikel i SvD här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: