Välförtjänt första titel på 35 år för City

Utifrån devisen ”ett starkt lag byggs bakifrån”, har Roberto Mancini format Manchester City under det senaste året. Kombinationen av urstarkt försvarsspel och vass offensiv gav en rättvis seger i FA-cupfinal mot Stoke och klubbens första titel på 35 år.

Yayá Touré, som för två år sedan vann Champions League med Barcelona, har blivit den stora matchhjälten för City i FA-cupen. Han gjorde enda målet i både semifinalen mot Manchester United och i finalen. Båda målen på Wembley; det första en inrullning med högern och finalmålet en kanon med vänstern.

City har fått en del kritik tidigare under säsongen för att spela lite defensivt och tråkigt. Men Mancini har förstått att ett försvarsspel i världsklass är ett krav för att vinna stora titlar och det är det City hela tiden siktat på. Med säkerheten och tryggheten i försvars- och mittfältsspelet har laget kunnat fokusera mer och mer på anfallsspelet under säsongen.

I finalen fick vi se ett offensivt City som ägde det mesta av mittfältet och skapade många målchanser. Stoke bjöd upp till kamp och gjorde en bra final, men lyckades inte prestera på sin absolut högsta-nivå; en nödvändighet för att kunna vinna finalen.

City bör enligt mitt tycke vara sparsamma med att värva nya spelare in för nästa säsong. Laget har Englands bästa målvakt i Joe Hart, ligans starkaste försvarslås i Vincent Kompany (Holland) och Joleon Lescott, offensiva ytterbackar i Maria Zabaleta (Argentina) och Aleksander Kolarov (Vitryssland), uthålliga bollvinnare på mittfältet i Migel de Jong (Holland) och Gareth Barry, kreativa offensiva mittfältare i Adam Johnson, Yayá Touré (Elfenbenskusten) och David Silva (Spanien) och längst fram en av ligans bästa offensiva spelare i Carlos Tevéz (Argentina) och en av ligans största unga talanger i Mario Balottelli (Italien). Den sistnämnde utsågs till matchens lirare.

Artiklar i Aftonbladet här, här, härhär, här, här och här.

Artiklar i Expressen här, här, här, här, här och här.

Artiklar i DN här och här.

Artikel i SvD här.

One comment

  1. […] mot Manchester United och i finalen. Båda målen på Wembley; det första … More: Välförtjänt första titel på 35 år för City « Stefan Nilsson … Post a […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: