Stockholm förtjänar Europas bästa skatepark 2012

Stockholm Sub Surfers, som organiserar Stockholm skejtare, gick i torsdags ut med ett pressmeddelande om skateparken i Högdalen. De är mycket upprörda för att den moderatledda majoriteten i Stockholm av allt att döma bara kommer att bygga halva skateparken (Highvalley Skateworld). 

I går gjorde TV4 Stockholm intervjuer för ett nyhetsinslag (som sänds i nästa vecka) om den planerade Skateparken i Högdalen. En representant för Stockholm Sub Surfers och jag intervjuades, tillsammans med ett par skejtare. Miljöpartiet tycker att det är en självklarhet att hela skateparken står färdig senast 2012.

Stockholm Sub Surfers skriver i sitt pressmeddelande:

Regina Kevius, idrottsroteln och sittande majoritet i idrottsnämnden sviker skateboardåkarna och lämnar bygget av Högdalen skatepark [Highvalley Skateworld] vind för våg, knappt halvfärdig… I den nuvarande budgetinriktningen 2012-2014 har majoriteten alltså helt övergett det pågående bygget trots att endast 1% av den årliga budgeten skulle räcka för att bygga färdigt det man påbörjat och lovat högtidligt i alla sammanhang de senaste åren.

Skateparken har hela tiden planerats ha alla de fyra grenarna I Skateboard, men den moderatledda majoriteten har avsatt alldeles för lite pengar; det fattas 15-20 miljoner kr för att skateparken ska bli komplett. Därför kommer bara anläggningar för två av de fyra grenarna att byggas i år och fram t o m 2014 finns inga mer pengar avsatta.

Artiklar i Aftonbladet här, här och här.

Artiklar i Expressen här, här, här och här.

Artiklar i DN härhär, här, här och här.

Artiklar i SvD här, här och här.

3 kommentarer

  1. Tomas · · Svara

    Skateboardåkarna hade förstås inte accepterat att gå med på att flytta parken från Högdalstopparna som redan var beslutat om det hade inneburit att 50% av parken inte skulle byggas. Tvärtom så var förhoppningen att vi skulle få ett regnskydd över en del av parken som möjlig fördel i och med att det skulle vara billigare att bygga i Högdalstriangeln. Känslan är att vi blivit grundlurade alternativt att överlämningen av projektet till nya borgarrådet gått fel? Vi hoppas på hjältar… och Stefan och MP visar här att de har en plats i den boken och har en del i förverkligandet av Highvalley Skateworld, för vi kommer aldrig ge oss efter att ha kämpat så här många år. Hälsningar STHLM SUB SURFERS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: