Stockholm behöver en HEL skatepark

I går träffade jag Stockholm Sub Surfers, som organiserar Stockholm skejtare, tillsammans med mina partikollegor Åsa Jernberg och Mats Lindqvist. Det var mycket givande, men skälet till mötet är däremot beklämmande. Orsaken; Moderaterna och Folkpartiet håller uppenbarligen på att bryta sitt vallöfte om en skatepark i Högdalen.

Den moderatledda majoriteten i Stadshuset lovade före valet att bygga Europas största skatepark, men har avbrutit planeringen med att bygga hela parken. I alla fall av sitt budgetförslag för de kommande tre åren att döma, där inte pengar finns avsatta för att bygga hela parken. Projektet har dragit över budget och nu har arbetet med bygge av två av de fyra skejt-grenarna lagts på is, alternativt stoppats i papperskorgen.

Styrelsen för Stockholm Sub Surfers är mäkta upprörda, med all rätt, eftersom detta varit ett löfte från Moderaterna och Folkpartiet i flera år. Föreningen har många medlemmar och det beräknas finnas totalt 15 000 skejtare i Stockholms län.

Det ska bli intressant att följa vad som händer när denna folkrörelse av skejtare visar musklerna och börjar protestera högljutt. Självklart ska skejtarna få HELA sin skatepark byggd.

Artiklar i Aftonbladet här, här, här, härhär, här, här och här.

Artiklar i Expressen härhär, här, här, härhär och här.

Artiklar i DN här, här, härhär och här.

Artiklar i SvD här, här, här, här, här och här.

Annonser

2 kommentarer

  1. Regina Kevius skriver på sin blogg den 4 maj: ”Projektet beräknas vara färdigställt under 2011, därav har ingen finansiering aviserats i budget för de kommande åren.” Vad hon INTE skriver är att endast anläggningar för två av de fyra skategrenarna kommer att byggas, vilket bekräftas av idrottsförvaltningen.

    Löftet från Moderaterna var att bygga Europas största skatepark. Det blir inte av under denna mandatperiod, eftersom de 15-20 miljoner kr som behövs ytterligare, enligt idrottsförvaltningen, inte avsatts. Moderaterna gör nu bara skateparken halvfärdig. Det är ett stort svek mot alla Stockholms skejtare.

  2. Nikolina · · Svara

    Skateparken blir klar under hösten. För mer information se:

    http://reginakevius.se/2011/05/04/skateparken-i-hogdalen/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: