Fyra matchvinnare gav Real Madrid cuptiteln

Real Madrid var i brygga mot Barcelona, men lagets fighting spirit och effektivitet blev avgörande i finalen av ”Copa del Rey”; den spanska cupen. Barcelona dominerade stort i andra halvlek, men efter att Madrid rett ut stormen avgjorde Ronaldo med enda målet efter mästerligt förarbete av Di Maria. Real Madrid har misslyckats år efter år i den spanska cupen, men tog nu sin första seger sedan 1993.

Det fanns som jag ser det fyra matchvinnare i Madrid; Ronaldo, Di Maria, målvakten Iker Casillas och tränaren José Mourinho. Den sistnämnde måste vara bäst i världen på att motivera sina spelare, för jag tvivlar på att något annat lag hade klarat av att kämpa sig igenom Barcelonas forcering under andra halvlek. Då räddade dessutom Casillas sitt lag med tre fenomenala räddningar.

Evighetsmotorn på mittfältet Di Maria var tillsammans med målskytten bäste utespelare och hans förarbete till målet var mycket vackert; först snabbt väggspel med Marcelo och sedan ett fantastiskt inåtskruvat inlägg som Ronaldo väldigt skickligt styrde in strax under ribban. Ett av årets snyggaste mål i en av årets viktigaste matcher för Real Madrid.

Det här var en stor final, med tre ansikten. Real, med mycket press högt upp i planen, var bäst i första halvlek och Barcelona ägde nästan hela den andra. Real kom tillbaka före paus och var lite bättre i förlängningen. Nu väntar härnäst två spännande semifinaler i Champions League mellan dessa två giganter.

Läs artiklar i Aftonbladet här, här, härhär, här och här.

Läs artiklar i Expressen här, härhär och här.

Läs artiklar i DN här, här och här.

Läs artiklar i SvD här och här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: