City jagar första titeln på 35 år

Manchester Citys 1-0-seger mot lokalrivalen United i semifinalen i FA-cupen innebär klubbens första final sedan 1981. Citys seger i en bra match var rättvis och nu finns chansen på första titeln på 35 (!) år.

United dominerade den första halvtimmen och Berbatov hade två jättechanser att ge laget ledningen, men efter det var det Citys match. Efter Scholes utvisning med 20 minuter kvar kunde inte United komma tillbaka.

City spelade med press högre upp i banan än vanligt och det störde helt klart United. Även om det här var en taktisk seger för ett jämnt och disciplinerat lag fanns det två spelare som spelade avgörande roller; kreative David Silva och målskytten Yayá Touré, som är en evighetsmaskin i sin offensiva mittfältsroll. Ett extra plus också för målvakten Joe Hart; som gjorde två helt avgörande räddningar.

Manchester Citys luttrade fanns drömmer nu om första titeln på 35 år. 1976 slog de Newcastle i finalen i Ligacupen med 2-1, efter ett klassiskt segermål; en bicycleta av Dennis Tueart. Du kan se hans mål här.

Se artiklar i Aftonbladet härhärhär och här.

Se artiklar i Expressen här, här och här.

Läs artiklar i DN här och här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: