Reinfeldt likgiltig inför klimatfrågan

Fredrik Reinfeldt visade tydligt sin likgiltighet inför klimatfrågan i ett avslöjande moment i duellen med Mona Sahlin i SVT. I en replik om det rödgröna förslaget för att öka användningen av biogas och andra förnybara miljöbränslen sa Reinfeldt att ”det ökar inte jobben”…

Nej, förslaget skulle varken öka eller minska antalet jobb, men det skulle ha stor betydelse för att snabba på den nödvändiga övergången till miljövänliga bilbränslen. I en avgörande fråga för världens framtid, där de rödgröna vill att Sverige ska ta större ansvar för att minska koldioxidutsläppen, valde Reinfeldt att tala om något helt än klimatförändringarna.

Reinfeldts svar var genant och visade på den likgiltighet som den konservativa alliansen visar för klimatfrågan. De senaste fyra åren har varit förlorade år, inte bara internationellt utan också i Sverige, för arbetet mot klimatförändringarna.

Valet har avgörande betydelse för vilken roll Sverige ska spela i klimatfrågan. En positiv spiral måste komma igång internationellt och de länder med de bästa förutsättningarna, som Sverige, bör vara föregångsland. Vi kan på så sätt också lättare driva på EU:s politik, så att EU sätter hårdare press på de största utsläpparna; USA, Kina och Ryssland.

Det rödgröna regeringsalternativet vill att Sverige ska snabba på övergången till miljövänliga bränslen, minska utsläppen av koldioxid och driva på den internationella utvecklingen för att minska utsläppen. Den konservativa alliansen passar…

Läs artiklar i Aftonbladet här, här och här.

Läs artiklar i Expressen här, här, härhärhär, här och här.

Läs artiklar i DN här, här, härhär och här.

Läs artiklar i SvD här, här, härhär, här, här och här.

One comment

 1. Harriet Bouvin · · Svara

  Jag fick nyligen en replik från en vän som besöker de flesta platser i världen o som bor i Chile, om han inte är ute o reser. Under hans senste besök i Sverige framhöll jag för honom betydelsen av att ett land utgör ett föregångsland.

  Han replikerade mig med att;

  ”Omvärlden lyssnar inte så mycket till vad Sverige tycker i olika sammanhang, därför att ni går till överdrift när det gäller det mesta.”

  Jag vill därför lyfta fram, att balansgången mellan föregångaren o överdriften tror jag är hårfin o den balansen bör därför i debatten vara något som i synnerhet politiker tar i beaktan.

  Att upprepat agera föregångare kan också få motsatt effekt, om vi blir ”dom där som alltid ska sticka ut”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: