Bra mat, idrott och parker = hälsa

Matfrågan har blivit en ”snackis” i valrörelsen och av goda skäl. Maten i skolan, på sjukhus och inom omsorgen om äldre och funktionsnedsatta är en avgörande hälsofråga. Det är också bra tillgång till idrott och motion samt parker och grönområden nära bostaden.

Alla ska ha rätt till lokalt tillagad mat utan konstgjorda tillsatser, GMO och tillsatta transfetter och något vi (MP) kommer arbeta hårt för att förverkliga.

Vi kommer också att arbeta engagerat för att alla ska ha bra tillgång till idrott och motion. Vi behöver fler idrottshallar, eftersom Stockholm ligger långt efter på det området. Men behovet av att bevara stadens vackra parker och grönområden är en lika viktig hälsofråga som att alla ska kunna välja en idrott.

När staden växer behövs fler bostäder och bättre transporter och det sätts allt större press på att exploatera våra grönområden. För att få den ekvationen att gå ihop – dvs att inte bebygga grönområden – måste en storsatsning göras på cykelvägar och spårtrafik (tunnelbana, pendeltåg och spårvagnar) under de närmaste åren. Andelen som väljer bilen behöver minska när konkurrensen om utrymmet i Stockholm blir allt större.

Parker och grönområden behöver ligga högst 300 meter från bostaden för att människor ska använda dem för motion eller för att stressa av. Ungefär en femtedel av stockholmarna har inte tillgång till det och vi kommer att arbeta för att alla har en park eller ett grönområde nära hemmet.

Hälsa och livskvalitet är det som är gemensamt för bra mat, idrott och parker – det krävs klok, långsiktig politik för att se till att alla har tillgång till det.

Läs artiklar i Aftonbladet här, här, här, här och här.

Läs artiklar i Expressen här, härhär, här, härhärhärhärhär, härhär, här och här.

Läs artiklar i DN här, här, här, här, här, här, härhär, här, här, här och här.

Läs artiklar i SvD härhär, här, här och här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: