Dags för ett tävlingcentrum för ridsport

I en artikel i Östermalmsnytt beskriver jag Miljöpartiets och ridklubbarnas förslag att göra ”Ryttarstadion” till en permanent tävlingsarena för ridsport. Det skulle betyda ett rejält lyft för sporten, eftersom många tävlingar för ungdomar, motionärer och elit nu inte blir av, i brist på tävlingsplats.

Ridsporten är en av de stora breddidrotterna efter fotboll och ishockey. Många tusen ungdomar och motionärer får glädje och hälsa av att ägna sig åt ridsport. Med ridsport avser vi här hopptävlingar, dressyr, distansridning, fälttävlan och equation.

Ridtävlingarna i OS 1912 och Ryttar-OS 1956 hölls på Ryttarstadion, som ligger bredvid Östermalms idrottsplats. Det skulle vara mycket enkelt att göra platsen till ett ridcentrum; det som krävs är permanenta läktare (i anslutning till de två grus- resp. gräsplaner som finns på området), en utbyggnad av stallet och en liten administrativ byggnad.

Det stor finns stor efterfrågan på tävlingar; åtminstone 10-12 tävlingar för ungdomar och motionärer plus 2-3 elittävlingar skulle anordnas på en sådan tävlingsarena. Det skulle locka betydligt fler ungdomar att börja med sporten och elittävlingarna skulle få bättre förutsättningar och ge mer intäkter till Stockholms stad.

Lär artikeln i Östermalmsnytt här.

Läs artiklar i Aftonbladet här, här, härhär och här.

Läs artiklar i Expressen här, här, här, här, här, här och här.

Läs artiklar i DN här, här, här, här, här och här.

Läs artiklar i SvD här, här, här, här och här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: