Liverpool och City knappa favoriter till titeln

Premier League ser jämnare ut än någonsin, med sex lag som alla har en rejäl chans att ta hem titeln. Jag tänker naturligtvis på de klassiska ”fyra stora” plus Manchester City och Tottenham. I ett helt jämnt startfält blir fokus på ligan och uthållighet avgörande; därför tar Liverpool eller City hem titeln.

Tottenham och City såg bitvis ut att kunna hota ”de fyra stora” förra året, men utan att nå ända fram. De kom före Liverpool, men Chelsea, Manchester United och Arsenal var lite starkare och lade beslag på de tre första platserna.

Spelet i Tottenhams och Citys möte i dag var stundtals briljant och det var de båda lagens starka försvars- och målvaktsspel som låg bakom att det blev mållöst i en chansrik match. Både Tottenham och City är bättre än förra säsongen. City:s spelartrupp är mer komplett och coachen Roberto Mancini har haft ett halvår på sig att skapa ett lagspel. Tottenham ser nästan lika starkt ut efter förstärkningar och med ”årets coach” Harry Redknapp.

Av de sex favoriterna kvalificerade sig City och Liverpool inte för Champions League. Det gör det lättare för dem att fokusera på ligan, undvika skador på nyckelspelare och orka hela vägen. Få verkar tro på Liverpool i år, men laget ser lite starkare ut än i fjol och jag tror att lagets fixstjärnor Steven Gerrard och Fernando Torres kommer ta revansch för förra säsongen. Dessutom har laget en coach – Roy Hodgson – som nästan alltid överträffar förväntningarna med de lag han har hand om.

Chelsea vann för första gången någonsin både ligan och FA-cupen förra säsongen. Det gör att laget kommer att ha extra fokus nu på den hägrande Champions League-titeln, som de har varit så nära att vinna ett par gånger. Eftersom även Manchester United har kapacitet att vinna Champions League tror jag att det kommer att vara lagets huvudfokus; lite viktigare än ligan.

I början av förra säsongen tippade jag (på min dåvarande blogg) att Chelsea skulle vinna ligan, vilket inte var något särskilt vågat tips då. De räknas hos spelbolagen, tillsammans med Manchester United,  som starkast nu också. Men mina egna favoriter som segrare i Premier League den här säsongen heter alltså Liverpool och Manchester City. De är jämnstarka med Chelsea och United och kan fokusera helt på ligan.

Läs artiklar i Aftonbladet här, här, härhär, härhär och här.

Läs artiklar i Expressen här, här, här, härhär och här.

Läs artiklar i DN här och här.

Läs artiklar i SvD här, härhär och här.

Annonser

4 kommentarer

  1. Hej jake. Du ha rätt; min minnesbild om Tottenhams spelartransfers stämde inte riktigt. Men jag tror som du att laget är bättre än förra året; framför allt mer samspelt.

  2. du verkar tyvärr inte ha stenkoll på läget…
    eller vilka förstärkningar är det som tottenham har gjort som gör dem bättre än förra säsongen? … jag tror iofs också att de är starkare än förra säsongen… men tyvärr har de inte gjort något spelarköp alls i sommar så jag undrar lite hur du tänker…

  3. Hej DF. Det är mycket möjligt att du har rätt om utgången. jag tycker att det är svårare än nånsin att tippa den här säsongens liga och om några månader börjar vi förmodligen se vartåt det lutar…

  4. Tycker det är lite löjligt att påstå att lag som exempelvis Tottenham som i stort sett har exakt samma trupp som förra året skulle ligga på samma nivå som Chelsea och United. Det skiljer ett par klasser däremellan. Liverpool kan visserligen lägga mer fokus på ligan, men att det skulle vara en avgörande faktor när United och framförallt Chelsea har en enormt mycket bredare och kompetentare trupp känns som ett osannolikt scenario.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: