Fabregas kreativitet avgörande i finalen

Spanien skapade lite mer i en jämn VM-final och är välförtjänta guldmedaljörer. Matchen tog en ny vändning i förlängningen när Cesc Fabregas inhopp på mittfältet skapade större kreativitet i det spanska anfallet. Han stod också för den avgörande passningen fram till Iniestas segermål.

Att ha en utvilad världsspelare på bänken att kunna kasta in i slutet av en avgörande match blev därmed guld värt. På Spaniens avbytarbänk fanns flera spelare som hade tagit en ordinarie plats  i nästan vilket landslag som helst.

Spanien har slagit ut starka lag som Portugal och Tyskland på vägen till final och är det lag som visat upp den största jämnheten sett över hela turneringen. Spanien hade de individuellt skickligaste spelarna och ett solitt lagspel att luta sig mot.

Holland har gjort en stor VM-turnering och nyckelspelare som Robben och Weslej Schnejder bör kunna hålla att bra tag till. Spelet i finalen var väldigt disciplinerat, men tyvärr också bitvis mycket hårt och ibland brutalt. De Jong borde t ex blivit utvisad efter att ha stämplat Xavi Alonso i bröstkorgen (!).

Nyckelsekvensen i matchen var naturligtvis Iker Casillas räddning på Arjen Robbens friläge i andra halvlek. Casillas var en av fyra utpräglade matchvinnare för Spanien; övriga var Fabregas, Iniesta och Xavi. Inestas och Xavis förmåga att täcka och hålla bollen och alltid hitta rätt med passningar är unik i fotbollsvärlden.

Läs artiklar i Aftonbladet här, här, här, här, här, här, här, här och här.

Läs artiklar i Expressen här, här, här, här, här och här.

Läs artiklar i DN här, här, här, här, här, här och här.

Läs artiklar i SvD här, här, här, här, här, här, här och här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: