Regeringens missade straffsparkar

Peter Eriksson redogjorde i sitt tal i Almedalen för alla tillfällen som regeringen missat; ”öppna mål och straffar som ständigt gått regeringen förbi och utanför”. Inte minst när det gäller den nödvändiga energiomställningen, för att minska klimatpåverkan och samtidigt ge framtidens jobb, är listan på regeringens försummelser lång.

1. Mitt i industri- och finanskrisen förstod inte regeringen att här fanns läget att klimatinvestera för jobben.

2. När svensk fordonsindustri var i kris och chansen fanns att göra en insats som kunde ge världen effektivare och smartare lastbilar och bilar stod regeringen passiv.

3. Mitt i vinterns tågkaos kallade regeringen på militär när den kunde satsat på nya spår och ökad kapacitet i järnvägsnätet.

4. När jobbkrisen kom hade det mest effektiva av allt varit att få fart på renoveringen av miljonprogrammet för kraftigt minskad energiförbrukning. Men även här stod regering passiv.

5. Regeringen lät bli att använda två miljarder kr som avsatts för utveckling av landsbygden. Pengarna kunde gjort enorm nytta genom en satsning på biogas för att minska jordbrukets klimatpåverkan.

Läs artikel i Aftonbladet här.

Läs artikel i DN här.

Läs artikel i SvD här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: