Uruguay kan slå alla lag i VM

Uruguay visade med eftertryck att de är ett lag att räkna med i 3-0-segern mot Sydafrika. Som de flesta riktigt framgångsrika lag bygger Uruguay laget bakifrån, med ett både säkert och spelskickligt försvar. Mittfältet är nästan lika bra och längst fram har de VM:s mest imponerande spelare så här långt – Diego Forlán, som gjorde två av de tre målen.

Forlán har ett nästan magiskt tillslag på bollen; det gäller såväl hans skott (de två målen) som framspelningar och frisparkar. En enormt viktig spelare för laget och dessutom en underbar artist. Som parhäst i anfallet har han Luis Suárez, en nästan lika skicklig spelare, och deras samspel är en fröjd att se…

Redan efter första matchen flaggade jag för Uruguay som en ”dark horse” i VM. Laget har både ett så starkt lagspel och stor individuell skicklighet att de kan slå vilket lag som helst.

Dessutom tillhör Uruguay den exklusiva klubb av sju länder som har vunnit VM och de har dessutom vunnit Copa America relativt nära i tiden. Mentalt kan de säkert se sig själva som ett av de lag som kan vinna hela turneringen. Uruguay blir mycket spännande att följa i fortsättningen.

I och med att segern blev så stor är Uruguay i praktiken klart för åttondelsfinalen. Detsamma gäller också Sydafrikas möjligheter att gå vidare. Tråkigt för hemmafansen, men det finns flera starka afrikanska lag i detta VM och förhoppningsvis kan det vara en tröst…

Läs artiklar i Aftonbladet här, här, här, här, här och här.

Läs artiklar i DN här, härhär och här.

Läs artiklar i SvD här, här, här och här.

2 kommentarer

  1. Tackar för det…:)

  2. Maurizio Bustos · · Svara

    Den här artikeln länkar vi vidare till alla på facebook 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: