Ghana blir att räkna med

Ghana tog en tursam, men inte orättvis, 1-0-seger mot Serbien i den första matchen i VM:s grupp D. Asamoah Gyans eleganta straffmål kom efter en helt onödig hans i slutet av matchen. Ghana-spelarna jublade väldigt efter matchen och det är inte att undra på, eftersom segern bör ge avancemang till åttondelsfinalen.

Av övriga lagen i gruppen ser Tyskland ut som ganska säkra att avancera och Ghana är ett starkare lag än Australien, som de möter på lördag. Jag var imponerad av Ghanas solida lagspel och de har också några mycket skickliga individualister, inte minst målskytten Gyan, som också hade ett elegant solonummer med skott i stolpen strax efter målet.

Afrikansk fotboll går framåt med stormsteg och att det finns så många spelare i europeiska ligor gör att det taktiska kunnandet utvecklas snabbt. Inte bara Ghana, utan också Elfenbenskusten och Kamerun tror jag blir farliga i VM. Visst vore det uppfriskande med en afrikansk framgång i VM..?

Läs artiklar i Aftonbladet här, här, här och här.

Läs artiklar i DN här, här och här.

Läs artiklar i SvD här, här, här och här.

2 kommentarer

  1. Jadå, jag såg matchen, men håller inte med om att Ghana inte skapade något, även om Serbiens målchanser var klarare. Ghana är skadedrabbat men lyckades vinna en jämn match. Stora individuella misstag, som handsen i den här matchen och de två målvaktstavlorna vi har sett i helgen, är en del av fotbollen.

  2. Hrafn · · Svara

    Såg du matchen?? Serbien hade ju haft målchanserna så långt i matchen. Ghana skapade absolut NOLL. Vad hände med Kuzmanovich? Var det tutorna som fick honom att flippa ut? Ghana har chansen att gå vidare från gruppen pga bjudningen i dag men sen är det tvärstopp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: