1600 bostäder till Stockholms hemlösa

Stockholms hemlöshetssituation kräver nytänkande och krafttag. Precis som mat, kläder och utbildning är bostad en grundläggande mänsklig rättighet. Vi vet att en rejäl kraftsamling kan skapa en positiv och tydlig förändring i rådande status quo. I går presenterade jag ”1600 bostäder till Stockholms hemlösa”, ett förslag i 9 punkter som gör skillnad.

Antalet hemlösa har varit omkring 3000  personer under många år. För att bryta dödläget krävs nya grepp. Vi har nu ett konkret program för att införa ”en fast bostad först” efter valet. Den viktigaste delen i förslaget är att de tre allmännyttiga bostadsbolagen i Stockholm ska överlämna 100 lägenheter per år och bolag till Stiftelsen Hotellhem. Dessa lägenheter ska vara helt integrerade med övriga lägenheter i de tre bostadsbolagen, så att det inte uppstår någon desegration.

Det är orimligt att förväntas ta tag i sina ytterliga problem samtidigt som man lever i den otrygghet och under den stress som hemlöshet innebär. Samtidigt visar forskningen tydligt att det också är mer effektivt och ekonomiskt med ”en fast bostad först”. Alla har rätt till en egen trygg bostad och de som behöver stödinsatser ska få det, anpassade utifrån sina individuella behov och möjligheter.

Läs artikel från Radio Stockholms hemsida här.

Läs hela vårt förslag och pressmeddelande här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: