Stosurs seger ingen stor överraskning

Samantha Stosurs seger i Franska Öppna mot mot Serena Williams är ingen stor överraskning, även om världsettan naturligtvis var favorit att gå till semifinal. Australiskan är en av de spelare i världen som har utvecklats snabbats under det senaste året och slog dessutom Justin Henin i åtondelsfinalen. Kalla henne gärna Australiens motsvarighet till Robin Söderling.

Williams har de senaste åren heller inte kunnat hävda sig lika bra på grus som när hon var yngre. Med Stosurs framryckning till världstoppen fortsätter utvecklingen mot en större bredd i damtennisen, som blir allt mer spännande att följa.

Ingen av de fyra spelare som finns kvar i turneringen; Stosur, Jelena Jankovic (Serbien), Elena Dementieva (Ryssland) och Francesca Schiavone (Italien) kan ses som klar favorit. Enligt den stora vadslagninsmarknaden Betfair har Stosur seglat upp som knapp favorit, men personligen tror jag att Jankovic, som ett tag var världsetta, har bäst chans. Ingen av dem fyra som är kvar har vunnit någon Grand Slam-turnering…

Läs artiklar i DN här, här och här.

Läs artiklar i SvD här, här, här och här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: