Mourinho billig för Real Madrid

José Mourinhos väntade övergång, som nu har bekräftats, från Inter till Real Madrid har alla förutsättningar att bli både en sportslig och ekonomisk framgång. Mourinhos förmåga att få ut mycket av sitt spelarmaterial är redan bevisad. Och med den den begåvade och oförutsägbare portugisen i ledningen kommer Real att bli ett ”sexigare” lag, som kommer att locka mer publik och tjäna mer pengar.

Det sistnämnda är nödvändigt, eftersom Real har levt över sina tillgångar i några år. Jag kan inte låta bli att göra en reflektion kring skillnaden mellan de enorma transfer-summorna som klubben lade på sina toppvärvningar inför senaste säsongen och det man betalar till Inter för Mourinho. De summor som nämns av media är 77 resp 150 miljoner kr. Cristiano Ronaldo, t ex kostade runt en miljard (!) och Kaká omkring 600 miljoner.

Världens kanske mest begåvade tränare, expert på att anpassa spelet efter spelartruppen för att få ut maximalt i resultathänseende, borde rimligen vara lika mycket värd som en av världens två-tre bästa spelare (Ronaldo). Men det är inte så marknaden ser ut, vilket åtminstone jag tycker är ganska underligt. Särskilt som det brukar vara tränaren, inte lagets bäste spelare som får bära hundhuvudet när laget misslyckas.

Läs artikel i Aftonbladet här, här, här och här.

Läs artikel i DN här.

Läs artikel i SvD här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: