Förhoppningsvis ingen Zlatan i City

Aftonbladet rapporterar att representanter för Manchester City ska träffa dito för Barcelona för att diskutera ev. värvningar av Zlatan Ibrahimovic och Yaya Touré.

City är min egen engelska favoritklubb och personligen hoppas jag att en värvning av Zlatan inte blir av. City har redan tillräckligt många spelare med ”stark personlighet”, vilket talar emot att kombinationen skulle bli harmonisk.

Zlatans möjligheter till nytändning bör vara betydligt större i Milan. Zlatan har trivts i Italien och hans sätt att spela fotboll har fungerat riktigt bra i både Juventus och Inter. Dessutom söker Milan en spelare att bygga laget kring och har satt Zlatan väldigt högt på sin önskelista, högre än City.

En värvning av Yaya Touré  är lättare att se fördelarna med, både för City och Touré själv. Hans bror och kollega i Elfenbenskustens VM-landslag, Kolo, gjorde ingen toppsäsong och Yaya har inte riktigt trivts i Barcelona (begränsat med speltid). Båda skulle säkert se fram emot spela tillsammans och kompletterar dessutom varandra; Yaya är mittfältare och Kolo försvarare.

Läs artikel i Aftonbladet här.

Läs artikel i DN här.

Läs artikel i SvD här och här.

One comment

  1. Mr Speck · · Svara

    Det vore ju häftigt att se Zlatan i kommande derbyn mellan Milan och Inter.
    Han skulle faktiskt kunna lyckas riktigt bra där och avsluta karriären med att vinna CL.
    För en spelare som snart passerat 30 är det fullt rimligt att tacka nej till vänskapsmatcher i landslaget med ett så krävande program på klubbnivå.
    Först när svenska landslaget kan kvalificera sig till slutspel på egen hand så är det meningsfullt att begära Zlatans medverkan mot fullvärdiga motståndarlag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: