Zlatan och Milan borde passa ihop

Spekulationerna om var Zlatan Ibrahimovic ska spela kommande säsong fortsätter. Zlatan är en mycket begåvad och mångsidig spelare, men har svårt för att trivas om han inte är den som laget byggs kring. Tre av Barcelonas stjärnor rankades bland världens bästa 2009; Messi, Xavi och Iniesta och det är ingen tvekan om vilka som är de viktigaste i det laget…

Jag tror det är upp till Zlatan själv; om han verkligen vill fortsätta ett par år till i Barcelona tycker säkert klubben det är bra, inte minst med tanke på att man har gett så enormt mycket pengar (för mycket) för honom. Men vill han själv, när han inte vet ens om han har en ordinarie plats i laget?

Skriverierna om att Milan väldigt gärna vill ha Zlatan verkar trovärdiga, helt enkelt för att det borde vara en fungerande kombination. Milan söker en spelare att bygga laget kring. Klubben är fylld av revanschlust efter att ha fått se lokalkonkurrenten Inter – som man själv ser som nummer 2 i Milano – vinna fem raka ligasegrar plus Champions League.

Zlatan borde passa Milan eftersom hans förenade egenskaper inte är vanliga att se hos en och samma spelare; målsinne, duktig framspelare med starkt spelsinne, fysiskt stark och lång med bra huvudspel. Den kombinationen av egenskaper gjorde att han fungerade bra som nyckelspelare i Inter. Att Inter blev ännu bättre när Zlatan hade lämnat var att man för pengarna man fick för honom kunde köpa tre spelare av samma klass (Etó, Milito och Snejder).

Pato och Ronaldinho där fram tillsammans med Zlatan borde vara en utmärkt kombination. Milan skulle bli ett starkare lag, även om de knappast kan utmana om Champions League-titeln, i alla fall inte redan nästa säsong…

Läs artiklar i Aftonbladet här, här, här och här.

Läs artikel i DN här.

Läs artikel i SvD här.

One comment

  1. Tror också att Milan kan var rätt adress för Zlatan, men vägen dit är förstås lång, Barcelona sälja en spelare som trots allt gjort en bra säsong i desperation.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: