Använd spelarna i arbetet mot läktarvåldet

I ett inslag i TV4 Stockholm idag får jag möjlighet att kommentera vårt förslag att klubbarna ska använda spelarna i arbetet mot läktarvåld. AIK:s tränare anser (i samma inslag) att det inte är en lösning på problemet. Naturligtvis kan det inte vara hela lösningen, men att engagera spelarna i arbetet kan definitivt göra en skillnad…

”Credit” för förslaget bör ges till Axel Nekham och Else Lundin, som representerar Miljöpartiet i idrottsnämnden, som väckte idén första gången. När ärendet ”Bekämpa våldet och främja en ny supporterkultur kring idrotten” behandlades i kommunstyrelsen den 28 april föreslog vi att Stockholms stad ska föra en dialog med klubbarna om hur de kan förbinda sig att använda spelarna i arbetet mot läktarvåldet.

Det är rimligt, eftersom klubbarna får bidrag av Stockholms stad och får använda stadens arenor. Inom ramen för de överenskommelser staden har med klubbarna är arbetet mot läktarvåldet en sak som kan lyftas in. Spelarna är tydliga förebilder för supportrar och ungdomarna som spelar i ungdomslagen. De har hittills varit en ganska outnyttjad resurs i arbetet mot läktarvåldet.

Se inslaget i TV4 här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: