Inter synnerligen värdiga mästare

Internazionale behärskade komfortabelt finalen i Champions League och är mycket värdiga mästare. Laget ägde finalen efter att Diego Milito gjort 1-0 efter en dryg halvtimme. Inter blir nu ett i en mycket exklusiv samling lag som har vunnit Europacupen/Champions League, ligan och den inhemska cupen samma säsong.

Trots att Bayern München hade bollen mer än 60 procent av matchtiden var det ingen tvekan om vilket lag som taktiskt behärskade finalen. Bayern visste inte hur de skulle öppna upp Inters försvar och skapade nästan inget framåt. Inter hade inga problem att låsa upp Bayerns, däremot. Speciellt mittfältsgiganten Wesley Snejders och Diego Militos samspel var en fröjd att se.

Inter har en rad kreativa mittfältare med bl a Snejder och Dejan Stankovic. Snejder spelar en lika viktig roll som Xavi eller Iniesta gör i Barcelona. Framåt har Milito och Samuel Etó blivit världens förmodligen bästa anfallsspar.

Inter har på vägen till titeln slagit  mästarna i de tre största Europeiska ligorna (förutom den italienska); Chelsea, Barcelona och Bayern – mycket imponerande.

Jag måste erkänna att jag blir allt svagare för José Mourinhos ledarskap. Det finns ingen, möjligen efter Alex Ferguson, som förstår sitt spelarmaterial så väl som han gör. Men det är inte bara hans exceptionella förståelse av fotboll som gör honom så framgångsrik med vilket lag han än har hand om. Hans förmåga att ge känslomässigt stöd, få spelarna att växa och fungera tillsammans som ett lag är en lika viktig förklaring.

Läs artiklar i Aftonbladet här, här, här och här.

Läs artiklar i DN här och här.

Läs artikel i SvD här.

Annonser

5 kommentarer

 1. Chrylle · · Svara

  Sorry mitt namn e chrylle inte chryllr, lita slarvigt snabbt skrivet på fyllan… 🙂

  Väldigt diplomatiskt sagt ang Zlatan och manchester City… 😉

  Som jag ser det, Zlatan kommer nog bli kvar i Barca av en enda anledning och den e inte för att Barca e nöjd med honom och sitt bytes/köp. Det har enbart med att göra att dom involverade har för hög stolthet att visa att dom gjorde ett felköp och framför allt att ingen klubb e beredd att betala den astronomiskt överprisade summan svensken ligger på för närvarande. Och att gå ner i pris? nej, det e som att erkänna att det va ett fel köp. Så om inte Zlatan börjar ge fula tacklingar på träningarna, skrika FUCK YOU till sina medspelare eller plötsligt bara prata Italienska med hela stan, så får han nog infinna sig i att vara den 5e bänkvärmaren… och vi vet alla vad vår käre svensk tycker om att inte vara i rampljuset.

 2. Chrylir, om vi säger så här. Jag har hört att Zlatan ev. skulle vara på väg till Manchester City, mitt engelska favoritlag. Jag hoppas Barcelona ger Zlatan chansen några år till…

 3. Chryllr · · Svara

  Och som REAL fan hoppas du såklart att Zlatan stannar i Barca just för att han inte tillför nått förutom problem inom gruppen. Tror Morinho skratta sig till sömns varje natt hela året när han blev av med Zlatan till barca, för det va först då han fick ett rörligt anfall…

 4. Hej Joha!

  Jag tror att Mourinho stannar minst tre år i Real Madrid och skulle bli förvånad om de inte vinner Champions League någon gång under hans tid där. Förmodligen finns det en bra chans till ligaseger redan första året, även om det blir tufft. Barcelona hade trots allt tre av världens fem bästa spelare 2009 (Messi, Xavi och Iniesta).

  Personligen hoppas jag att Zlatar stannar i Barcelona, eftersom Real Madrid är mitt lag. Jag misstänker att Zlatan bara kan komma till sin rätt om hela laget byggs kring honom – hans personlighet är sådan. Han är väldigt begåvad men har svårt för att spela andra- eller tredje-fiolen i ett lag. Me Barcelona vill nog försöka ett år till, eftersom de lade ut så enormt mycket pengar för honom.

 5. Håller med fullständigt! Men vad tror du José Mourinhos kommer att kunna göra med Real Madrid? Jag misstänker att han kommer att föra dem till Liga seger på bekostnad av Barcelona och en herre vid namn Zlatan som troligtvis stannar kvar där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: